CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, April 19, 2011

"Tanggal 16 APRIL 2011"

Permulaan untuk majlis kami,16 April family dia datang dari penang utk merisik aku.Semua persiapan dri fmly ku telah dibuat,menanti penuh debaran..seperti yg dijanjikan..pkul 12 tgah ari fmly dia smp.Setelah perbincangan dibuat..pertunagan kami akn dibuat pada bulan June..Alhamdlulillah~

                 Menanti penuh debaran Sebelum Majlis :)

                       Selepas disarungkan cincin..weee~

Alhamdulillah..selesai sudah majlis utk merisik walaupun pelbagai dugaan yg kami terima..insyAllah..pada bulan June 2011 kami akan bertunag..Doakan Jodoh kami kekal hingga Akhir Hayat ~ TQ..

Thursday, March 24, 2011

Ya Allah Satukan kami-

video

Monday, March 21, 2011

Sepagi bersama dia sebelum ke kursus..

Assalamualaikum~
lme x update blog ni,sb bz dgn kje & byk bnde nk buat...
11/3/11 - Si dia buat kejutan,ptg jumaat dia dh smp kat office..peliknye dia ckp naik bus mlm jumaat..pastu tghari jumaat dia ckp dia akn bz smp ptg ke mlm..jgn msg or col dia..yg kita ni innocent kne fhm dia berfikiran positif xnk pikir bkn2..haha..pastu ptg tu dok col tye bile nk blik..x pnh2 tye mcm tu..rupenye2 dia dh ade kat bawah office..TQ syg..


12/3/11- Pg2 kami dh bgun utk buat photoshoot pre wedding Yuhanis & Rosdi kat taman botani,just buat tuk suke2 je,diorg nk save budjet then suh kami amikn tuk buat banner diorg mse diorg kawin.So kami pon photoshoot skali~Ptg kami pergi kursus kawen..wee.~

Wednesday, February 23, 2011

Next Plan..

Next month on march,kami bercadang untuk mengikuti kursus perkahwinan di http://www.alshahir.com.my/ di putrajaya presint 16..Moga apa yang kami rancangkan berjalan dengan selamat,from now,kitorang dh jd wedding planner ktrg sndri tuk majlis yg akan datang..Walaupon lambat lg,ktrg xnk kelam kabut so preparation dibuat dari sekarang.. kat bawah ni apa yg perlu kami isi..wahhh banyakkk nyer..igat kawen ni mudah..ayooo..To my dear bear2..help me!


Wedding Checklist

1. Tarikh/ Waktu/ Lokasi/ Tema
- Nikah
- Resepsi

2. Legal Document
- Kursus kahwin
- HIV test
- Borang perkahwinan

3. Pakaian + Aksesori

Nikah
- Baju nikah
- Tudung
- Veil
- Kasut
- Aksesori

Resepsi
- Baju resepsi
- Tudung
- Veil
- Kasut
- Aksesori

4. Caterer
- Nikah
- Resepsi

5. Majlis perkahwinan

Nikah
- Kanopi
- Meja + Kerusi
- Pelamin nikah
- Caterer
- PA System
- Dekorasi
- Hiasan bilik pengantin

Resepsi
- Sewaan tempat
- Meja + Kerusi
- Pelamin resepsi
- Caterer
- PA System: Provided
- Projector: Provided
- Dekorasi
- Wedding coordinator

6. Make-up

- Nikah
- Resepsi
Bertandang

7. Fotografi

- Nikah
- Resepsi
- Bertandang
- Pre/Post-Wedding

8. Videografi

- Nikah
- Resepsi
- Tayangan slaid

9. Bilik pengantin

- Set perabot (Katil, almari, etc.)
- Cadar
- Langsir
- Karpet
- Dekorasi

10. Kecantikan

- Facial
- Spa
- Manicure/ Padicure
- Inai

11. Doorgift

- Nikah
- Resepsi (Tetamu)
- Resepsi (Rombongan lelaki)

12. Kek/ Pulut kuning

- Nikah (Pulut kuning)
- Resepsi (Kek)

13. Stationary

- Kad jemputan
- TQ Tag
- Atucara majlis
- Guest book
- Pen
- Wedding signage

14. Bunga-bungaan

- Bunga pegang (Nikah)
- Bunga pegang (Resepsi)
- Bakul flower-girls
- Corsage
- Bunga pegang untuk bridesmaid
- Hiasan kereta pengantin
- Dekorasi meja (Nikah)
- Dekorasi meja (Resepsi)

15. Entertainment (Resepsi)

- Kompang
- Penari
- Wedding songs selection

16. Honeymoon

- Air-ticket
- Accomodation

17. Misc

- Penginapan
- Pengangkutan
- Bilik persalinan (Resepsi)

Sunday, February 13, 2011

Ciri-ciri bakal suami impian

 

Andainya sedikit daripada cinta itu hendak diberi pada seseorang yang boleh digelar suami, secara 
ringkas pilihlah seorang lelaki yang.
Kuat agamanya Biar sibuk sekalipun, solat fardu tetap terpelihara. Utamakanlah pemuda yang taat pengamalan agamanya. Lihat saja Rasulullah menerima pinangan Saidina Ali buat puterinya Fatimah. Lantaran ketaqwaannya yang tinggi biarpun dia pemuda paling miskin. Utamakanlah pemuda yang jujur membimbing dan memelihara iman anda.
     
Baik akhlaknya Ketegasannya nyata tetapi dia lembut dan bertolak-ansur hakikatnya. Sopan tutur kata gambaran peribadi dan hati yang mulia. Rasa hormatnya pada warga tua ketara. Mudah di bawa berbincang. Tidak terlalu berahsia.

 Tegas mempertahankan maruah Pernahkah dia menjengah ke tempat-tempat yang menjatuhkan kredibiliti dan maruahnya sebagai seorang Islam? Adakah dia jujur sebagai pelindung maruah seorang perempuan?

    Amanah Jika dia pernah mengabaikan tugas yang diberi dengan sengaja ditambah pula salah guna kuasa, bila berjanji tidak ditepati, lupakan saja si dia.

Pemurah tetapi tidak boros Dia bukanlah kedekut tapi tahu membelanjakan wang dan harta dengan     bijaksana. Setiap nikmat yang ada dikongsi bersama mereka yang berhak.

 Tidak liar matanya Perhatikan apakah matanya kerap meliar ke arah perempuan lain yang lalu-lalang ketika berbicara. Jika ya jawabnya, dia bukanlah calon yang sesuai buat kamu.

  Terbatas pergaulan Sebagai lelaki dia tahu dia tidak mudah jadi fitnah orang, tetapi dia tidak mengamalkan cara hidup bebas..

Rakan pergaulannya Rakan2 pergaulannya adalah mereka yang sepertinya. Sebaik-baik teman adalah teman yang soleh.

Bertanggungjawab & setia Rasa tanggungjawabnya dapat diukur kepada sejauh mana dia memperuntukkan dirinya untuk ibu bapa dan ahli keluarganya. Jika ibubapanya hidup melarat sedang dia hidup hebat, nyata dia tidak bertanggungjawab. Setia mengharungi hidup bersama walau susah mahupun senang.

Tenang wajah Apa yang tersimpan dalam sanubari kadang2 terpancar pada air muka. Wajahnya tenang, setenang sewaktu dia bercakap dan bertindak.
Berbahagialah kamu jika diintai calon yang demikian sifatnya. Amin.
Allhamdulillah,ciri2 ini ada pada bakal suamiku(WMH) insyAllah..

Wednesday, February 9, 2011

Rindu..

Aku dah mula rindukan dia..tak sampai seminggu jmp..

                                                         Rindu kat budak domot ni..hehe..

Rezeki..

Dipertemukan dengan insan yang tersayang, itu rezeki namanya. Sangat dicintai pula, itu juga rezeki! Ditemukan jodoh, Alhamdulillah...rezeki. - Namun, jika TERKECEWA dan jodoh tidak berpanjangan, maknanya TAK ADA REZEKI lah tu... "BELIEVES IN ALLAH... InsyaAllah ada cinta yang lain, REZEKI YANG LEBIH BAIK!

Sunday, February 6, 2011

CNY holiday with him

Hari yg ku tnggu2 utk berjumpa dgn si dia..walaupon byk dugaan yg kami lalui dlm hubungan kami ni,dgn izin Allah kami berjumpa juga..hari selase ku sudah pulang utk bertemu dgnnye..smp je di taiping mcm dh lme knal dh biase jmp.,(padehal bru first time jmp).trus pg karoke dgn kazen2 ku..Alhamdulillah kerserasian antara kami..

bsoknye kami pg lost world of tambun..si dia yg beria2 sgt nk ke ctu..hehe..my bubu..so sweet..dpt happy dgn dia..pg burn kn muke yg sedia ade ni..smp pedih bile dh bertukar kulit..really miss moment with him..

Sunday, January 30, 2011

Beginning..

Permulaan perjalanan hidup kami...

        Aku melihat profil dia di facebook permulaannye... seperti selalu aku hnye melihat dan biarkan berlalu..tetapi kali ini lain ku rasakan..seperti mahu mengenali siapakah pemilik profil ini...Setelah soal2 selidik..dia kawan kpd org yg telah menghancurkn hatiku..trus niat ku hambar..
         Setelah hari2 berlalu,dia im melalui facebook nk berkenalan,permulaanye aku mengambil sikap acuh x acuh utk im dgn si dia.seminggu berlalu begitu saje.
         Permulaan ari..dia skali lg im utk berkenalan dgn ku..kali ini aku memberi peluang kepadanye..sejak perkenalan ini hari semakin hari aku bahagia dengannya..dari kawan dia telah menjadi orang yang bermakna dalam hidup aku..Aku harap dia la org yang terakhir dalam hidup aku..
Siapakah si dia?
                                                Ini la permata hatiku..Wan Mohd Haswad..

Aku dh mula sayangkan nye kerana dia amat memahami apa kehendaku.Skalipon dia tidak pernah merugut denganku,dia bole trima keadaan aku seadanya..Dulu mmg ak kurus tp sejak dia alam pekerjaan dh lain..haha..(momy syg dedi) ku harapkan perjalanan hidup kami diakhiri dgn ikatan perkahwinan dan bahagia hingga ke akhir hayat ku..